Pagina's

dinsdag 25 oktober 2011

How to: Perfect Red Lips


Vandaag een "How to" van een look dat elke vrouw goed staat:... The perfect Red Lips! Of je nu 14 bent of 80, rode lippen kunnen altijd en staan altijd goed! Vandaag wat 'tips and tricks' hoe je de perfecte rode lippen maakt en draagt.


Stap 1: Zoek een rode lippotlood, een rode lipstick en een rode lipgloss die bij elkaar passen. Ze hoeven niet op elkaar te lijken. Als je een warme rode mond wilt, zoek je de drie producten met een warme ondertoon. Als je een koele rode mond wilt, zoek je de drie producten met een blauwe ondertoon (de kleur rood neigt naar roze). Begin met schone lippen. Als je vellentjes op je lippen hebt, scrub je je lippen eerst. Je lippen kan je scrubben met een lipscrub, heb je die niet? Gebruik dan een zachte tandenborsten of meng een theelepeltje suiker met een theelepeltje olijfolie.

Stap 2: Voedt je lippen. Pak een lippenbalm of vaseline en smeer een dun laagje op je lippen. Laat dit 10 minuten zitten. Na 10 minuten haal je de resten lippenbalm van je lippen af met een keukenpapiertje.Stap 3:  Slijp je lippotlood, met een scherpe punt kan je beter een strakke lijn zetten. Begin met kleine streepjes en volg je eigen liplijn. Als je een rand om je lippen hebt staan, kleur je de rest van je lippen in met het lippotlood. Het beste kan je het potlood plat op de lip zetten, zo krijg je een egaal resultaat.

Stap 4: Pak met een lippenceeltje een beetje lippenstift op. Ik gebruik hier een lippenceeltje van de Body Shop, elke drogisterij verkoopt wel een lippenceel. Met het penceeltje ga je nu langs je liplijn. Je doet je liplijn met een penceel, zodat je precieser werkt en je de liplijn strak houdt. Als je de contouren van je lippen hebt ingekleurd met het lippenceel, kleur je de rest van je lippen in met het lippenstift. Gebruik zo weinig mogelijk lippenstift, zo blijft het resultaat langer zitten. Hoe minder lippenstift je gebruikt hoe beter. Gebruik je te veel lippenstift, dan mengt de lippenstift zich met het lippotlood en glijdt zo d.m.v. drinken/eten sneller van je lippen.

Stap 5: Deze stap is optioneel. Zelf vind ik het altijd leuk om in het midden van de lip (dus niet de gehele lip) een beetje lipgloss aan te brengen. Dit geeft een extra glam aan je rode lippen. Je kunt de lipgloss ok vervangen door een lipbalm. Smack je lippen tegen elkaar en you look absolutely fabulous!Tip! Houdt de rest van je look neutraal. Een zwarte eyeliner, een glansje op de ogen of alleen een laagje mascara staat het leukst bij rode lippen. Wil je helemaal "the Vamp!" zijn? Dan kan je de look combineren met een smokey eye, persoonlijk zou ik dit alleen dragen tijdens een avondfeestje. Het wordt namelijk snel to much! Good luck! xxx


p.s. Ik heb MAC lippencil in kleur Beet, Catrice Ultimate Colour Lipstick in 120 Call the ambulance en MAC Viva Glam Cyndi lipgloss gebruikt.