Pagina's

woensdag 8 februari 2012

Natuurlijk VS Synthetisch


Vandaag een artikel wat je kan helpen om de juiste make-up kwasten te kiezen. Als we kijken naar make-up kwasten heb je twee soorten kwastenharen. 1. Natuurlijk (van dieren) 2. Synthetisch (kunststof). Wat is het verschil en wat is beter? Lees verder!
Sigma Essential kit
Zelf heb ik van Sigma Beauty The Essential make-up kwastenset, klik hier voor het artikel en filmpje. Een set waar ik nog elke dag veel plezier van beleef. De Essential kwastenset bevat zowel kwasten met natuurlijke haren en met synthetische haren.Sigma Contour F40 (Natuurlijk)
 Natuurlijke kwastenharen komen van dieren. De meeste natuurlijke kwasten worden gemaakt van geitenharen en varkensharen. Het grote voordeel van natuurlijke haren is dat de haren het product goed vast houden. Dit komt omdat natuurlijke haren kleine "schubben" hebben en daar poeders beter in blijven zitten, tot dat je het aanbrengt. Nog een groot voordeel van natuurlijke haren is dat je het product beter kan opbouwen op de huid en kan blenden. Daarom kiezen veel professionele visagisten voor kwasten met natuurlijke haren. Waar je wel op moet letten, kwasten met natuurlijke haren kunnen sneller uit elkaar gaan staan na het wassen. Het is daarom verstandig om je kwastenharen te beschermen met een brushguard of Dry 'n Shape van Sigma. Zo krijgen de haren hun natuurlijke vorm weer terug.


Mr. Bunny Travel Kit (Synthetisch)
Synthetische haren worden dus gemaakt van kunststof. Het grootste voordeel van synthetische haren is dat de kwasten Veganistisch zijn. Diervriendelijk dus! Synthetische haren houden heel goed vloeibare producten vast, dit komt doordat de synthetische haren het product niet op nemen. Je verspilt zo geen product. Ook zorgen synthetische haren voor een goede verdeling van vloeibare producten. Daarom zijn veel foundation kwasten gemaakt van synthetische haren. Een nadeel van Synthetische haren kan zijn dat je de verkeerde synthetische kwasten koopt. Veel goedkope kwasten met synthetische haren worden gemaakt van goedkope kunststof (restmateriaal). Daardoor zijn de haren erg glad, houden ze het product niet goed vast en zorgen de haren voor een streperige applicatie van foundation. Laat je dus goed informeren als je geld uit geeft aan synthetische kwasten. Zo voorkom je een miskoop.

SigMAX kwasten

Sigma verkoopt sowieso erg goede synthetische kwasten omdat Sigma onderzoeken heeft gedaan om dierenharen na te creëren. SigMAX HD is hun hoogwaardige synthetische haren kwasten (waar patent op ligt) en zijn handgemaakt met gloeidraden. Het is een beetje je persoonlijke keuze hoeveel je over hebt voor synthetische kwasten. Als je ergens gevoelig of allergisch voor bent is het sowieso beter om voor Synthetische haren te gaan.

Mooie kwasten(set's) van Natuurlijke haren zijn:
(als je op de link klikt kom je automatisch bij het juiste product)
Sigma Eyes kit Mooie oogmake-up kwasten.
Sigma Blending E25 Geitenhaar blendingkwast.
Sigma Tapered Blending E35 Geitenhaar blendingkwast met tapse punt.
Large Angled Contour F40 Geitenhaar contour/blush kwast.

Mooie kwasten(set's) van Synthetische haren zijn:
Mrs. Bunny Travel kit Mix van oog- en gezichtskwasten met haren van SigMAX
Synthetic Kabuki kit 4 Mooie gezichtskwasten met haren van SigMAX
Mr. Bunny Essential kit Alle kwasten die je nodig hebt voor een flawless make-up look (SigMAX)
Foundation F60 Platte foundation kwast.

De Essential kwasten set is een mix van beiden en is de kwastenset die ik zelf met veel plezier gebruik.

Uiteindelijk maakt het niet uit waarvoor je kiest. Het ligt aan je persoonlijke idealen. Persoonlijk vind ik een combinatie van beiden perfect, omdat natuurlijke haren beter zijn voor poeder producten en synthetische haren voor crème en vloeibare producten aan te brengen. Of je nu gaat voor natuurlijke of synthetische haren maakt eigenlijk met hoge kwaliteitskwasten niet uit, omdat de techniek al zover is dat beide soorten zorgen voor een mooie make-up applicatie.

Edit: Ik heb het artikel eerder geschreven en vandaag kreeg ik van Sigma een valentijns kortingscode! Whoop Whoop! 10% korting op je gehele aankoop! Ga naar deze link klik! en voer code LOVE2012 in als je gaat afrekenen. :-)

p.s. Mocht je je afvragen waarom ik het veel over Sigma Kwasten heb. Ik heb alleen maar goede ervaringen met Sigma Beauty beleeft en het is een bedrijf waar ik zelf graag aankopen doe. Er zullen vast andere merken zijn die ook fijne kwasten aanbieden, maar daar heb ik geen ervaring mee!